vineri, 11 septembrie 2015

Cine are carte, are parte. Și cine dă rechizite gratis, are parte de voturi!

Ieri, în Glasul Hunedoarei, viceprimarul Hunedoarei este acuzat, mai mult sau mai puțin voalat, că face campanie electorală pe seama copiilor săraci din județ. Culmea: nu viceprimarul, ci însuși primarul face asta! Dar nu poți scrie asta, când tu ești prieten cu primarul, nu?

"Bobouțanu lasă 400 de copii fără rechizite gratuite". Bobouțanu nu îi lasă fără rechizite, Bobouțanu le-a cerut consilierilor locali să nu cheltuie banul public pentru niște lucruri pe care părinții și le pot permite și singuri. Înțeleg să îi ajuți pe cei care nu au bani de rechizite, dar nu să le cumpere primăria rechizite tuturor elevilor care merg în clasa 0!

"În plină campanie electorală mascată, viceprimarul Dan Bobouțanu s-a gândit să-l pună pe edilul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, într-o situație neplăcută". Ceva îmi spune că ziaristul s-a gândit la campania mascată pe care o duce primarul Viorel Arion încă de pe vremea când împărțea ciocolată copiilor aflați la ștrandul municipal, cunoscut printre răutăcioși drept Aquarion.

Cine e, de fapt, în "plină campanie electorală mascată": primarul care vrea să cheltuie cât mai mult ca să dea bine în fața electoratului sau viceprimarul care încearcă să salveze bugetul local de o cheltuială nenecesară?

Gândiți-vă că această propunere a primarului Arion presupune cumpărarea de rechizite și pentru copiii oamenilor cu venituri peste medie. Credeți, cumva, că un copil căruia părinții i-au cumpărat ghiozdan și rechizite cu Minionii le va arunca cât colo, ca să folosească în schimb rechizitele de doi lei primite de la primărie?


(license)


Nu. Copiii din pătura de mijloc ai Hunedoarei vor primi rechizitele și vor face cornete de tuberman din ele. Sau confetti - idei au ei, că doar așa s-a născut și fotbalul practicat în sălile de clasă cu cornul primit de la guvern prin programul guvernamental Cornul și laptele - sau era Laptele și cornul? - pe post de minge! Nu neagă nimeni că sunt câțiva copii care se bucură de laptele și cornul primite gratuit de la școală, dar majoritatea au ce mânca și aleg să își bată joc de alimentele de proastă calitate.

Probabil că același lucru se va întâmpla și cu rechizitele lui Arion. MAI ALES CĂ LUNI ÎNCEPE ȘCOALA și e deja vineri! Cine s-a lăsat pe ultima zi cu rechizitele? Toți părinții au, în septembrie, o cheltuială în plus cu hainele pentru școală, încălțămintea nouă, ghiozdane, caiete, penar, pixuri, creioane, carioci și câte și mai câte. La unii cheltuiala e foarte mare, pentru că au de unde și copiii vor rechizite cu tot felul de personaje - care costă, iar la elții cheltuiala e foarte mare, pentru că nu au de unde să-și mai rupă "de la gură" ca să dea banii și pe rechizite. Dar așa e când faci copii... mai ai și cu ce să-i crești, nu te lași în grija primarului binevoitor!

Revenind la articolul tendențios din Glasul Hunedoarei: ziaristul vorbește despre "șicane electorale plătite de copiii Hunedoarei". Șicane electorale ar fi fost dacă se certau primarul și viceprimarul cu privire la arogarea meritelor - dacă se băteau cu pumnii în piept că unul a dat mai mult decât altul, înțelegeam, dar aici e destul de simplu: unul vrea să dea chiar și unde nu se cere, DIN BANII NOȘTRI, iar altul vrea să-l oprească pe cel care aruncă cu banii aiurea. Atât.

Viceprimarul Dan Bobouțanu n-a făcut decât să le ceară consilierilor să micșoreze o cheltuială pe care bugetul local nu are de ce să o susțină. Ajuți acolo unde este nevoie de ajutor, dar nu te apuci să dotezi cu rechizite toți copiii din oraș care încep acum clasa pregătitoare! Sau, mă rog, te apuci, dacă ești Arion și îți sar banii publici din buzunare, de mulți ce-s.

Deci Bobouțanu nu "lasă 400 de copii fără rechizite", pentru că Bobouțanu nu este băiatul ăla rău, bully-ul care te bate și îți ia banii de prânz. Iar copiii nu "plătesc" pentru ceea ce jurnalistul a numit șicane electorale, vicele a cerut doar să nu primească absolut toți copiii rechizite cumpărate de consiliul local.

Dar iată că se poate și altfel:
Mulțumesc membrilor PSD Hunedoara care au organizat această acțiune. Astăzi, ca în fiecare an, aceștia au oferit din banii lor rechizite școlare pentru copiii proveniți din familii aflate în dificultate!

Posted by Boboutanu Dan on Thursday, September 10, 2015



Ei, despre asta ce or mai avea de zis jurnaliștii verticali? Dacă vrei cu tot dinadinsul să dai, apăi dă, frate, din banii tăi.

Ce credeți că a făcut primarul, supărat că nu i-a trecut propunerea de Consiliul Local? Mai face o ședință, vineri, poate-poate reușește să-i convingă pe consilieri că trebuie dotați toți copiii cu rechizite.

Asta da, încăpățânare!

În cadrul ședinței, liderul PSD, Dan Bobouțanu, a cerut modificarea hotărârii. „Sunt proiecte binevenite, dar aș dori să fac un amendament. Această sumă să fie alocată pentru copiii din clasa 0-4 a căror părinți se află în situația de a primi venitul minim garantat. Lista acestor persoane va fi pusă la dispoziție de către Direcția de Asistență Socială, am o listă și este vorba de 100 de copii, pentru că așa cum este formulat raportul ar însemna dacă aș avea un copil în clasa zero să primesc și eu și nu ar fi corect, nu?

Consilierii locali au înțeles din discursul viceprimarului Dan Bobouțanu că elevilor care vor fi înscriși în clasa zero li se alătură și cei ai căror părinți sunt asistați social de administrația locală. În acest sens au fost voci care au cerut suplimentarea sumei de la 10.000 de lei la 15.000 de lei. În realitate social- democratul Dan Bobouțanu a redus drastic numărul copiilor care vor beneficia de rechizite în prima zi de școală. (Glasul Hunedoarei)

Vocea Hunedoarei scrie așa: Jean Magaon, consiler local PNL: “De păcălit ne-a păcălit Arion, nu viceprimarul Dan Bobouțanu”

“Am văzut că un cotidian local a încercat să insinueze că am votat în necunoștință de cauză o Hotărâre de consiliul local care prevedea acordarea de sprijin copiilor care încep anul acesta clasa zero. Este o minciună. Am înțeles foarte bine atât ceea ce se dorea prin acest proiect cât și amendamentul propus de viceprimarul Dan Bobouțanu. Am fost de acord cu propunerea sa și am votat în cunoștință de cauză”, a declarat consilierul local PNL, Jean Magaon. (Vocea Hunedoarei)

Cineva minte, pentru că sunt două articole care relatează diferit aceeași ședință. Nu cred, totuși, că sunt consilieri care nu știu ce votează - cel puțin nu la noi în oraș. Sau așa sper!

Avem și video de la ședință, ca să fie totul clar:



Uitați-vă la primele două minute, cel care ia cuvântul, Dan Bobouțanu, explică de ce ar fi mai bine ca banii să meargă către copiii din clasele 0-IV ai căror părinți primesc venitul minim garantat. În stânga lui, cu cămașă galbenă, este primarul Viorel Arion. Cred că a ridicat involuntar degetul mijlociu.

Niciun comentariu: