vineri, 22 ianuarie 2016

Uite centrul de dializă, nu-i centrul de dializă!

Urmând principiul "Și minciuna-i vorbă", primarul Viorel Arion își crează propria realitate, una în care spitalul condus de finul său, Nicușor Ștefan, are dotări nemaiîntâlnite.

Serios, nu s-a mai întâlnit o secție de dializă la Spitalul Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara, doar pe hârtie și doar în stadiul de proiect.
Dar cum a îndrăznit Dan Bobouțanu să facă ceva pentru cei 40 de bolnavi hunedoreni care merg ZILNIC la Deva pentru a face dializa care îi ține în viață, cum a apărut și Viorel Arion la TV, la "apărătorii patriei" Docea-Bena-Ciocan, mințind că de fapt în Hunedoara există un centru de dializă.
Și dacă acest centru chiar există, unde este? De ce nu îl folosim? Asta am stabilit deja, a zis-o chiar primarul, cu gurița lui: e doar o încăpere, ÎNCĂ NU ARE DOTĂRI ȘI PERSONAL, dar imediat ce se rezolvă aceste două mici neajunsuri, o să avem și la Hunedoara centru de (hemo)dializă.
Aaa, păi de ce nu ați spus așa de la început? În cazul ăsta, și eu am un laborator de fizică nucleară în debara! Îmi lipsesc doar sculele și știința de a le folosi, în rest, aș putea să fac teste complexe în apartamentul meu de două camere semidecomandat.
Ce spune Bobouțanu?
Pentru că în presa hunedoreană s-a stârnit o adevărată polemică pe marginea unui proiect, cerut cu insistență de cetățeni și depus de consilierii locali PSD- UNPR- PC, fac următoarele precizări :
  • în acest moment, în Spitalul Municipal din Hunedoara, nu există functional un Centru sau Stație de hemodializa! - el a fost închis de cel puțin 5 ani, iar cei aproximativ 40 de bolnavi cronici, care necesită dializă, fac naveta la Spitalul Județean din Deva. 
  • proiectul nostru își propune nu doar redeschiderea acestui centru, aflat în acest moment în conservare, ci și dotarea lui cu aparatele de specialitate. 
  • considerăm ca bugetul consiliului local poate ajuta cu dotarea necesară, evident în urma unui studiu care să ne informeze, în mod corect, cât ar însemna toate costurile nu doar cu dotarea cât și cu functionarea lui. 
Nu înțeleg polemica creată în jurul acestui subiect! Nu este important cine a avut primul ideea. Sau, dacă doriți, noi am preluat doar vechea inițiativă a fostului manager, Barna Bende! Important ar fi de știut de ce a intrat în conservare dar, mai ales, de ce nu s-a redeschis din 2012, de când a fost schimbat fostul manager al spitalului! 
Iar mai important decât orgoliul celor care sunt lipsiți de idei, este redeschiderea Centrului în sistemul de stat de care să beneficieze toți cei aflați în dificultate! 
P.S : Proiectul a fost depus și înregistrat la primarie în data de 13 ian 2016. Până la acea dată nu a existat un alt proiect sau o altă discuție concretă, in consiliul local, pe acest subiect!!!

Pentru că prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul, cei de la săptămânalul Replica au făcut și ei un pic de mișto pe tema asta, pentru că... de ce să ne gândim la cei PATRUZECI de bolnavi care merg la Deva pentru dializă, când putem să facem niște miștocăreală electorală pe tema asta?

Bravo, Replica. Ai ratat ocazia de a tăcea... 



Niciun comentariu: